دکتر حمید صبری در جمع مدیران روابط عمومی نواحی سپاه عاشورا تدوین دایره المعارف روابط عمومی ایران گامی در جهت تحقق منویات رهبری مهربان و فرزانه انقلاب اسلامی است.
اردوی آموزشی مدیران روابط عمومی نواحی سپاه عاشورا در محل اردوگاه المهدی مراغه با هدف توانمندسازی و ارتقاء توانایی ها روز پنجشنبه ۱۲ شهریور ماه برگزار شد.
استاد دکتر حمید صبری متخصص رسانه و روابط عمومی در این کارگاه آموزشی ابتدا مطالبی را در ارتباط با نظریه های ارتباطی از جمله نظریه هایی از مارشال مک لوهان والوین تافلر و دوره های طرح شده از سوی صاحب کتاب آیینه های جیبی را بیان نمود.
مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه تبریز چهار وظیفه اصلی روابط عمومی ها را تحقیقات ـ انتشارات ـ تبلیغات و ارتباطات عنوان کرد و افزود ارتباطات مجموعه ای از مهارت هاست و مهارت در ایجاد رابطه مناسب با دیگران بر توانایی ها و اعتماد به نفس ما می افزاید و استعداد ها و توانایی های ما را می نمایاند.
دکتر صبری نگرش مثبت مدیران روابط عمومی را عامل موفقیتشان برشمرد و تلاش را برای رسیدن به قله های موفقیت ضروری دانست و ادامه داد موفقیت یعنی خود باشیم نه دیگری ـ و شناخت ارجحیت های زندگی و شانس هم یعنی استفاده به جا و شایسته از فرصت هاست و موفقیت به عوامل زیر بستگی دارد:
ایمان به موفقیت ـ تصمیم و قاطعیت ـ پشتکار و استقامت ـ خودشناسی ـ و نهایتا هدف گذاری رمز موفقیت هاست.
تدوین کننده دایره المعارف روابط عمومی ایران رسالت امروز روابط عمومی ها را در ایران ـ توانمندسازی خانواده ی روابط عمومی ـ بومی سازی روابط عمومی ـ ساده سازی و یکپارچه سازی روابط عمومی و بالا بردن راندمان معرفتی و تشکیل اطاق فکر برای تولید محتوا بیان کرد و خودسازی و اصلاح و تهذیب نفس را برای رسیدن به یک روابط عمومی معرفتی یک ضرورت خواند.
ایشان ارکان اساسی روابط عمومی نوین را سخنگویی ـ پاسخگویی ـ و درست گویی خواند که هر رکن ویژگی ها ـ وظایف ـ مهارت ها ـ تکنیک ها و ابزارهای خاص را نیاز دارد.
وی افزود دنیای امروز با فن آوری های نوین ارتباطات اطلاعات مرزهای زمان و مکان و استان ها و سازمان ها را حذف کرده است و روابط عمومی ها با طیف گسترده ای از مخاطبان در داخل و خارج و در فضای سنتی و مجازی روبرو هستند و نقشی حساس تر از گذشته را بر عهده دارند.
استاد صبری سه محور را اساس روابط عمومی ها برشمرد که عبارتند از انسان محوری ـ اخلاق محوری ـ هویت محوری و افزود انسان محوری بیانگر بعد انسانی و اخلاق محوری بیانگر شکست ناپذیری و هویت محوری منعکس کننده اصالت ـ تاریخ و ریشه فرهنگی یک سازمان می باشد.
صاحب نظر روابط عمومی ایران صفات روابط عمومی های برنده و بازنده را تشریح کرد و فعالیت در روابط عمومی ها را نیازمند بهره جویی از علم و تجربیات علمی دانست.
مدرس دانشگاه در مورد جایگاه روابط عمومی ها در جامعه اطلاعاتی، اطلاعات را مبنای تعیین فقر و غنا در این جامعه عنوان کرد و تولید اطلاعات را هویت خواند و افزود: جامعه اطلاعاتی جامعه دانایی است و جامعه ای ایده آل و مدرن است که نقطه اتکای آن اطلاعات می باشد و موج چهارم از پیامدهای جامعه اطلاعاتی است که ویژگی خاص خود را دارد و از جمله ـ امکان دانلود مستقیم اطلاعات به مغز انسان ـ هیچ سوالی بدون پاسخ نخواهد ماند و تبدیل و تبدل انرژی هاست.
دکتر صبری هوشمندسازی را یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای هزاره سوم و جامعه اطلاعاتی برشمرد و مقاوم سازی دل ها و اندیشه ها را مسأله اساسی عنوان کرد که جرأت و جسارت لازمه آن است که در آن ها نبوغ و قدرت سحرآمیزی نهفته است.
وی سواد روابط عمومی را که مستجمع جمیع سواد های عمومی ـ فرهنگی ـ فناوری ـ رسانه ای ـ اطلاعاتی ـ سیاسی و …. می باشد و کارگزاران روابط عمومی را به تسلیح خود به وسیله سواد روابط عمومی تذکر داد.
مولف کتاب روابط عمومی مدرن بومی سازی روابط عمومی را از اهم واجبات در عرصه ارتباطات و روابط عمومی برشمرد و افزود بومی سازی یعنی تطابق فرهنگ جامعه و سازگار کردن زیرساخت های علمی و فرهنگی و سیاسی برای پذیرش علم و دانش و یک تکنولوژی که به آن جامعه وارد می شود.
دکتر صبری تدوین دایره المعارف روابط عمومی ایران را گامی در جهت تحقق دغدغه رهبری فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت ا… خامنه ای که بومی سازی علوم انسانی را سفارش فرموده اند برشمرد و هدف از تدوین این مجموعه را دادن دیدگاه منسجم نسبت به ماهیت روابط عمومی ایران و رسالت های آن در این عرصه عنوان کرد و ابزاری که می تواند به درک مجموعه ای از کارشناسان و صاحب نظران روابط عمومی و ارتباطات به عنوان صاحب نظر در بهبود تصویر این صنعت هنر و حرفه وارد عمل شود کمک کند. ایشان در پایان سخنان خود چند تذکر دوستانه را به مدیران روابط عمومی های نواحی سپاه عاشورا بیان نمود از جمله ـ توانمند سازی کارگزاران روابط عمومی ـ دوراندیشی نه دیر اندیشی ـ به مخاطبان بفهمانیم که سادگی برای همیشه زیباست. در اختیار اهداف سازمان باشیم نه افراد سازمان ـ در فضای مجازی اگر نمی توانیم قدرت باشیم لااقل پاد قدرت باشیم .
در موضوع روابط عمومی تبیین چرایی و دلایل وقوع جنگ و دفاع مقدس را فراموش نکنیم.
ـ اینکه مسیر ارتقا و بالندگی در گرو توانایی های روابط عمومی است شناخت فرصت ها و آسیب ها
ـ خستگی ناپذیری و نقد پذیری
ـ برنامه ریزی به جای روزمرگی
ـ با رسانه ها در تماس بودن
ـ بروز آوری اطلاعات برای مدیران
ـ مطالعه و بروز کردن خود
ـ خود اصلاحی
و نهایت اینکه همه تلاش های ما روابط عمومی ها برای جلب و جذب رضای خدا باشد. انشاالله

دکتر حمید صبری "
تدوین دایره المعارف روابط عمومی ایران گامی در جهت تحقق منویات رهبری مهربان و فرزانه انقلاب اسلامی اس...
پایگاه خبری روابط عمومی شهرداری ها -