در سال های اخیر در راستای بازگشت سکونت به منطقه ۱۲ و احیای این منطقه تاریخی، در حوزه عمرانی اقدامات متعددی از جمله …
ساخت مجموعه های ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، درمانگاهی، ساخت پیاده راه، بهسازی بوستان ها، خریداری خانه های تاریخی و احیای آنها، ساماندهی بازار تهران و… صورت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران به نقل از شهرنوشت ، در اغلب شهرهای تاریخی و اصیل دنیا هر چه به سمت مرکز شهر پیش برویم با اماکن و شرایط ارزشمندتری مواجه می شویم، بناهای ارزشمند، معابر بهتر، قیمت های مناسب تر، ارتقا یافتن کیفیت زندگی و به طور کلی شرایط زندگی خوب از جمله مواردی است که هر چه به کانون شهرها نزدیک تر شویم بیشتر آنها را مشاهده و لمس خواهیم کرد و به تبع با این شرایط مراکز شهرها جز مراکز مهم و پر سکنه محسوب می شوند اما متاسفانه در طول تاریخ در شهر تهران این اتفاق به گونه ای دیگر رقم خورده است.
در این شهر ۲۰۰ ساله هر چه به سمت مرکز پیش می رویم از جمعیت ساکن کاسته می شود و حتی افرادی که پیش از این در این مناطق سکونت داشته اند، مهاجرت کرده و به مناطق شمالی شهر می روند.
منطقه ۱۲ تهران یا همان تهران قدیم مرکزی ترین نقطه شهر تهران است که اگر چه در روز به واسطه وجود بازار و ساختمان های سیاسی واداری جمعیت زیادی به آن وارد می شود، اما جمعیت ساکن محدودی دارد و بیشتر به منطقه کارگاهی و کارگری تبدیل شده و این در حالی است که قابلیت های بیشماری دارد. این منطقه خاستگاه معماری ایرانی_ اسلامی و ذوق و هنر است. منطقه ای با مساجد عظیم و متبرک و زیبا با امامزاده هایی از سلاله ائمه اطهار(ع) ، منطقه ای که کلیساها، کنیسه ها و آتشکده های آن علاوه بر گویا بودن تاریخ کهن هنوز هم مکان عبادی و زیارتی عزیزان اقلیت دینی کشور است.
کاروانسرای خانات در چهارراه مولوی نزدیک بقعه آقا که معروف به نگین گردشگری تهران است و کاخ گلستان بسیار جالب و دیدنی هستند. از مهمترین ویژگی های این منطقه قرار گرفتن بازار تهران و بسیاری از اماکن فرهنگی، مراکز و نهادهای دولتی، وزارت خانه ها و سفارتخانه ها در آن است.
در نظر گرفتن تمامی این موارد و به جهت احیای بافت قدیم پایتخت و بازگرداندن شور و کیفیت زندگی در این محدوده، شهردار تهران سیاست مجموعه اش را برای بازگرداندن سکونت به این منطقه اعلام کرد و گفت درصدد احیای این منطقه هستیم.
طبق آمارها، طی سال های اخیر اقدامات خوبی در جهت بالا بردن سرانه منطقه ۱۲ انجام شده و اقدامات متعددی نیز در دستور کار است.
ساخت ۷ مجموعه ورزشی طی ۵ سال
کرمی، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه ۱۲ تهران در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه عمرانی منطقه به خبرنگار شهرنوشت می گوید: در سال های اخیر در راستای بازگرداندن سکونت به منطقه ۱۲ در حوزه عمرانی حدود ۷ مجموعه ورزشی ساخته شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است. مجموعه ورزشی غدیر، آیت الله کاشانی، شهدای دروازه شمیران، مجموعه گلشن، شهید متوسلیان، شهید مرادی و شهید سیدی ۷ مجموعه ورزشی هستند که در ۵ سال گذشته به بهره برداری رسیده اند.
وی با بیان اینکه امسال نیز روند افزایش مجموعه های ورزشی ادامه دارد، می افزاید: مجموعه بانوان در محله امامزاده یحیی، مجموعه شهربانو در خیابان بهشت و مجموعه ورزشی در محله آبشار از جمله برنامه هایی است که در سال جاری اجرایی خواهند شد.
ساخت اماکن مذهبی، فرهنگی و بهداشتی/ بازپیرایی بوستان ها
کرمی اضافه می کند: حدود ۹ هزار مترمربع اماکن مذهبی و حسینیه، حدود ۳ هزار مترمربع مجموعه درمانگاهی و بهداشتی و حدود ۱۵ هزار مترمربع فضاهای فرهنگی و آموزشی در سال های اخیر ساخته شده است.
وی با اشاره به سرانه پایین فضای سبز در منطقه ۱۲ تهران اظهار می دارد: منطقه ۱۲، فضاهای سبز کوچک و پراکنده ای دارد. بنابراین ما حدود ۵۰ هزار مترمربع زمین را خریداری کرده و به فضاهای سبز تبدیل کرده ایم همچنین بوستانها بازسازی و بازپیرایی شده اند.
احیای بافت تاریخی تهران قدیم
کرمی در ادامه می گوید: در سالهای اخیر در راستای احیای بافت تاریخی منطقه، برخی بناهای تاریخی از جمله عمارت فخر الدوله، عمارت دبیر الملک، عمارت سرای کاظمی،سرای نظامیه، گرمابه نواب و خانه تهران که به نام ایرج میرزاست توسط شهرداری منطقه خریداری، بازسازی و احیا شد و هم اکنون در اختیار سازمان میراث فرهنگی گذاشته شده است.
تبدیل خانه های شهید رجایی و شهید چمران به موزه
وی با اشاره به مرمت و بازسازی خانه های شهید رجایی و شهید چمران اظهار می کند:خانه این شهدا نیز خریداری و بازسازی شد و هم اکنون در قالب موزه در اختیار شهروندان است.
کرمی با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار متر مربع از بناهای تاریخی و جداره ها را ساماندهی کرده ایم، می افزاید: جداره های خیابان ناصر خسرو، قورخانه و پارک شهر نیز که در واقع ارزش تاریخی دارند مرمت و بازسازی شده است.
سیاست پیاده روسازی در منطقه ۱۲ ادامه دارد
وی درخصوص پیاده روسازی در منطقه ۱۲ نیز اظهار می کند: در سالهای گذشته خیابان های ۱۵ خرداد، صور اسرافیل، داور و ناصر خسرو که در ارگ قدیم و محور تاریخی منطقه واقع هستند، تبدیل به پیاده راه شده اند. سیاست پیاده روسازی که پیش از این در حدود ۹۰ هزار متر مربع آن انجام شده امسال نیز ادامه می یابد.
کرمی با بیان اینکه پیاده راه شدن خیابان یارجانی که در کنار ساختمان وزارت خارجه واقع است نیز در دستور کار قرار گرفته، تصریح می کند: همچنین خیابان برلن به عنوان محوری تجاری و خیابان کوشک مصری به عنوان خیابانی تاریخی و محلی که پیش از این در آن سان می دیدند به پیاده راه تبدیل خواهد شد.
معاون شهردار منطقه ۱۲ می افزاید: جلسات برای پیاده راه شدن محور لاله زار هم آغاز شده و به احتمال زیاد این خیابان هم پیاده راه می شود.
سر در باغ ملی مرمت می شود/ ساماندهی ۵ نقطه از بازار تهران در سال جاری
وی با اشاره به اعتبارات منطقه توضیح می دهد: امسال با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده مرمت سر در باغ ملی و بازنمایی موزه علی اکبر صنعتی در دستور کار ماست.
کرمی در ادامه به ساماندهی بازار تهران اشاره و بیان می کند: ساماندهی بازار تهران از سال ۸۵_۸۶ در دستور کار شهرداری قرار گرفته و بخشی از آن انجام شده و امسال نیز در ۵ نقطه از بازار ادامه می یابد.
وی می افزاید: امسال ساماندهی راسته آهنگران، طلا فروشان، چهارسوق و جداره های بیرونی محور مصطفی خمینی، خیام و مولوی در دستور کار ماست.
به گزارش شهرنوشت، منطقه ۱۲ تهران از شمال به خیابان انقلاب دارای نقاط عطف میدان فردوسی، پیچ شمیران، لاله زار، پل چوبی از غرب به خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی با نقاط عطف میدان تاریخی حسن آباد (هشت گنبدان)، میدان وحدت اسلامی، چهارراه وحدت اسلامی و از جنوب به خیابان شوش با نقاط عطف خیابان جهان پهلوان تختی، یخچال و میدان غار و از شرق خیابان ۱۷شهریور با نقاط عطف خیابان شهیدکفایی امانی و خیابان خورشید، خیابان مجاهدین زیرگذر امیرکبیر و اتوبان شهید محلاتی محدود می شود.